ponedeljek, 2. februar 2015

Pustna šema

Prihaja pust. Torej po tem snegu in mrazu bodo kmalu tu zvončki in trobentice. In preden pride pomlad je pred nami praznik smeha, veselja, pisanih barv in dobrih slastnih krofov.

Zato ven škarje, papir, lepilo, tempera barvice … in na delo. Naj šolo preplavijo pisane šeme in odženejo zimo!

Ker vem, da se povsod stiska pas – in nimamo niti za papir – nekaj idej kako priti lažje čez materialno sušo.
-         Poiščite lokalnega tiskarja oz. tiskarno in pojdite na obisk. Nesite seboj kakšno otroško risbo ali izdelek in lepo povprašajte za odpaden papir. Tega imajo več kot preveč in z lepo besedo se lepo mesto najde. Ličen otroški izdelek pa bo pogrel še tako ledeno srce. Čez kakšen teden boste imeli toliko papirja, da ne boste vedeli kam z njim. Preverjeno!
-         Pišite staršem. Če kaj potrebujete izdelajte obvestila in povprašajte starše, stare starše – karton, plastenke, lončki, embalaže … Raje kot da roma v smeti, naj priroma k vam. Vse pride prav!
-         Nimate barvnega papirja? Imate papir in tempere? Barvajte! Jaz sem večino barvnega papirja izdelala sama. Odpaden papir (majhen, velik, največji …) enostavno prebarvamo in režemo. Pri tem naj vam pomagajo učenci, ki končajo prej nalogo. Tako boste v trenutku imeli unikaten papir, ki bo daleč boljši kot enobarven kupljen kolaž. Izdelki bodo res UNIKATNI!

Tile klovni so malce šablonasti, ampak ideja je super. Učenci sami lahko naslikajo klovna in mu dodajajo dodatke. Važne so barve in smešne lase. Otroci bodo ponosni na vsak velik rdeč nos.


Klovni iz odpadnega materiala – telo (actimelov lonček), glava (das masa, lesene krogle, krogle iz stiropora, jajčki ?), zamaški, volna ali rafija …

Maska narejena iz kartonaste škatle za jajca. Namesto kupljenega perja, lahko izdelamo trakce iz papirja in jih nakodramo ali enostavno narežemo kot dlaka.

Enostavno, hitro, poceni, zabavno in pisano. Želimo še kaj več?


Takšne maske sem izdelovala prejšnje leto. Uporabila sem odpaden papir, ki sem ga prebarvala in iz njega izrezala vse potrebne dele. Ideja je tudi da osnovo maske prelepimo s pisanim perjem. Perje izrežemo iz prebarvanega odpadnega papirja. Okrasimo z vsem kar imamo (stare bleščice, blago, trakovi …).

Pustite domišljiji prosto pot!

Vaša






Ni komentarjev:

Objavite komentar