ponedeljek, 27. julij 2015

Popestrimo in uredimo učilnico

Rožnata učiteljica ima zelo rada red. Voščenke tu, papirji tam, semkaj barvice in flomastre, škarje in lepila pa v tole škatlico. Rada ima red in rada ve kje se kaj nahaja.

Osebno sem mnenja, da red potrebujejo tudi učenci. Ne samo da vedo kje je kaj, ampak da se reda tudi naučijo in da vedo, da je potrebno za stvari skrbeti. Za učilnico smo odgovorni vsi – učiteljica in učenci. Vsi v njej bivamo in vsi za njo skrbimo.

Povedano to. Vam danes ponujam nekaj idej, ki vam bodo morda prišle prav, ko boste čez kakšen mesec pripravljali vaše nove učilnice oz. organizirali že stare.

Podloge za sedenje – te pridejo prav predvsem v 1. razredu. Na nekaterih šolah učiteljice prosijo učence, da sami prinesejo podloge od doma. Če pa nam pride pod roke kašno odpadno blago, lahko podloge izdelamo sami.Karte in druge namizne igre – ko jih kupimo ali dobimo, imajo največkrat korektno embalažo. Ta pa največkrat ne vidi zadnjega šolskega dne. Kolikokrat sem z lepilnim trakom reševala kartonaste škatle različnih iger. Morda ideja, ki ima daljši rok trajanja.

Likovni pripomočki – teh je vedno veliko in še vedno premalo. Mogoče ideja, da jih lažje najdemo in tudi lažje popravimo.

Tempera barve – deljenje barv celotnemu razredu ali skupinam, je zelo zabavno. Mogoče ideja da stvar postane lažja in manj umazana. Za poskusit, se pa bojim da bi se barva strdila v sami brizgalki.

Papir ali dokumenti – tudi tega je vedno preveč in isto časno premalo (v enem izmed starih zapisov sem že omenila, če imate v bližino vaše šole tiskarno oz. tiskarja pristopite in prosite za kakšne odrezke, ekološko in žepu prijazno).

http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/50022354/


Lepe počitnice še naprej, vaša

Ni komentarjev:

Objavite komentar