sreda, 03. september 2014

Številke in veliko več!


Kot obljubljeno danes nadaljevanje. Prva na vrsti bo matematika. V prejšnji objavi sem predstavila delovni list »Številke«. Po spoznavanju in oblikovanju »osebne izkaznice« številke, smo samo številko tudi utrdili.


Nekajkrat smo ponovili zapis – različne velikosti, prešteli smo različne živalce – v tem primeru sove. Na tak način smo utrdili vsa števila do 10. Druga stran takšnih delovnih listov je vsebovala račune in lažje grafomotorične vaje.

Zabaven način utrjevanja je tudi spodnji primer.Učenci spodnji del lista odrežejo, razrežejo na posamezne sličice. Ob vsaki številki prilepijo ustrezno število sličic.
Naslednji delovni list predstavlja tip naloge za utrjevanje seštevanja in odštevanja. Vsak račun je predstavljen slikovno, tako da si učenci lažje predstavljajo števila.Učencem, ki imajo težave s številskimi predstavami, lahko dodatno pomagamo z link kockami (namesto link kock, lahko uporabimo zamaške, fožol, lego kocke …).

Same link kocke pa so bile povod tudi za izdelavo spodnjih tipov nalog. Konkretni primer je prvi delovni list v sklopu spoznavanja in utrjevanja števil do 20.Učencem lahko najprej predstavimo števila konkretno (link kocke …), nato pa preidemo na sam delovni list.
Podoben princip sem uporabila tudi pri oblikovanju didaktične igrice – o tem pa kdaj drugič.


Vaša rožnata učiteljica Martina.

Ni komentarjev:

Objavite komentar