petek, 5. september 2014

To pa znam! Kvizi!


Včeraj smo zaključili s pregledom delovnih listov namenjenih utrjevanju. Danes vam bom prikazala nekaj projekcij namenjenih utrjevanju seštevanja in odštevanja.

Tako kot na delovnih listih, sta Lili in Bine prisotna tudi pri projekcijah. Lika učence zelo motivirata. Skupaj z njima tekmujejo, se veselijo in marsičesa novega naučijo.

Prvi sklop je bil namenjen seštevanju in odštevanju do 10.



Učenci so račune reševali v skupinah (heterogenih). Vsaki skupini je bila dodeljena barva in s tem račun. Skupina je skupaj rešila račun in rezultat zapisala na list.





Po določenem času (minuti) smo z učenci preverili rezultate.

Za utrjevanje seštevanja in odštevanja do 20 brez prehoda smo projekciji dodali kartončke. Vsak učenec je dobil zelen in rdeč kartonček. Sedaj so tekmovali sami s seboj oz. so pomagali Lili in Binetu pri reševanju računov (na koncu se je razvilo pravo tekmovanje med Lili in Binetom, kdo je dobil več zelenih oz. rdečih kartončkov).






Sistem s kartončki sem obdržala tudi pri utrjevanju seštevanja in odštevanja do 20 s prehodom. Pri teh računih sem projekcijo opremila še s simboličnim računalom.





Predstavljene naloge so bile namenjene predvsem skupinskemu utrjevanju.
Spodnji primer pa predstavlja nalogo za posameznika. To projekcijo so učenci samostojno reševali pri računalniku.



Ob pravilno izbranem odgovoru jim je čestital Bine.


Ob napačnem jim je Lili ponudila novo priložnost.



Z malo časa in domišljije lahko vsak pripravi doma takšno projekcijo. Učenci z veseljem rešujejo takšne tipe nalog in pri tem podzavestno utrjujejo svoje znanje.

Vaša rožnata učiteljica Martina.



Ni komentarjev:

Objavite komentar