nedelja, 14. september 2014

A se v tej šoli samo učimo?


Danes nič nalog, nič ponavljanja, nič utrjevanja. Danes nič matematike in nič slovenščine. Danes bomo vzeli v roke čopiče, barvice, flomastre … in ustvarjali.

Predstavila bom samo nekaj primerov kaj smo v prejšnjem šolskem letu ustvarjali.

Veliko izdelkov na žalost nisem poslikala. L Tako na žalost nimam fotografij panojev (oblikovali smo jih na teme jesen, noč čarovnic in cvetoča pomlad). Pripravili smo tudi dve pesniški razstavi. Prvo v jesenskem času (Živali jeseni), drugo pa ob kulturnem prazniku (Pesem v sliki).

Zadovoljiti se boste morali s spodnjimi izdelki. Upam, da vam bodo v navdih in užitek.

Božično - novoletna voščilnica: jelenčki iz prstnih odtisov. Dorišemo rogove, ušesa in oči. Na koncu rdeča pikica za nos.  
Božično - novoletna voščilnica: odtiskovanje z modelčki za piškote. 
Božično - novoletna voščilnica: snežak (odtiskovanje krompirja, dorišemo roke, oči in usta, zalepimo nos in srce iz flisa), smrečice (odtiskovanje krompirja), jelka (odtiskovanje valovite lepenke v obliki trikotnika in pisanih prstkov).
                                   
Koledar - začetna stran in zadnja stranica iz kartona. 




Za vsak mesec v letu smo izbrali motiv in ga predstavili z odtiskovanjem rok in prstkov. Izbrali smo motive primerne za določen mesec - letni čas, prazniki ...

Za materinski dan smo pripravili posodice iz das mase. Vsakemu učencu sem obrisala odtis roke na razvaljano das maso (debelina 0,5 cm - bolje bi bilo 1 cm). Dlani (odtisa) sem postavila v plastično posodico in spojila na sredini. Učenci so z odtiskovanjem različnih vzorčkov okrasili dno posodice. Izdelke smo pustili sušiti dva dni. Učenci so nato posodice pobarvali. Uporabila sem barve za svilo, ki so na žalost samevale v omari. Tako sem ugotovila, da so čudovite za uporabo na das masi - nudijo prekrivnost tempera barv, lepo se mažejo (kot vodenke) in po glazuri dajejo čudivit izgled (skoraj kot pečena glina). 

Zgornje skodelice so moj najljubši izdelek. Učenci so bili presenečeni nad končanimi skodelicami in ob odhodu domov so jih ponosno podali mamicam .

Priznam - poskusni zajček je bila moja mama.

Vaša rožnata učiteljica Martina. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar