sreda, 3. september 2014

Utrjujemo!


Danes začnem z opisovanjem mojih delovnih listov za utrjevanje.
Delovne liste sem pripravila sama, predvsem po opazovanju del tujih učiteljev. Med iskanjem in brskanjem po svetovnem spletu se najde veliko zanimivih stvari.

Če se sami želite podati na to pot, vam svetujem strani Pinterest.com in samega strica Googla (slikovno gradivo). Na obeh straneh sem iskala z angleškimi ključnimi besedami – npr. »kindergarden math worksheets«, »kindergarden words worksheets« … Pod samo ključno besedo »kindergarden« (vrtec), najdemo predvsem naloge primerne za 1. razred osnovne šole. Če želimo iskati težje naloge, primere za višje razrede (2. – 4.) pa besedo »kindergarden« zamenjamo s »first grade« oz. »second grade« …

Prvi primer delovnega lista je »Številke«. Za vsako novo številko, ki so jo učenci spoznali pri pouku, smo v podaljšanem bivanju pripravili »osebno izkaznico«. Učenci so delovni list samostojno rešili, ga zalepili na večji pisan list in ga okrasili.



Pomembne so pa tudi gospe črke. Te so tudi dobile vsaka svoj delovni list. Prva stran je namenjena spoznavanju črke, kje samo črko najdemo, v kateri besedici se skriva ... 
Druga stran pa je namenjena branju. Branje je razdeljeno na tri težavnosti. Prva (pero) vsebuje samo besede s črkami, ki jih učenci že poznajo. Druga (zvezdica) ravno tako vsebuje že poznane črke, vendar besede že sestavljajo povedi. Tretja (utež) pa je besedilo z vsemi črkami abecede.



Kot ste mogoče opazili, krasita delovne liste dva lika – »Lili in Bine«. Delovni listi so moje delo, vendar sem se odločila, da lika vključim in tako tudi delo v OPB povežem z delom v času pouka. Na ta način učenci čez cel dan delajo pod »mentorstvom« marljivih čebelic.

To je za danes vse. V naslednjih dneh bom opisala kašen delovni list več -  tako iz sklopa matematičnih nalog kot tudi slovenskega jezika (branje in pisanje).

Vaša rožnata učiteljica Martina.




Ni komentarjev:

Objavite komentar