torek, 23. junij 2015

Samoevalvacija ob zaključku šolskega leta

Konec šolskega leta je pravi trenutek, da se za trenutek ustavimo in razmislimo. Pomislimo na vse tiste lepe trenutke, ki so nas navdihnili in znova potrdili našo poklicno izbiro. Upoštevati pa moramo tudi vse ostalo. Tudi dogodke v katerih smo mogoče podvomili v nas same, kot učitelje ali kot osebe. Razmisliti je potrebno kaj je bilo dobro in kaj malo manj. Zakaj? Zato, da je lahko drugo leto boljše! Zato, ker lahko kaj izboljšamo, kaj spremenimo, kaj popravimo.

Refleksije našega dela, so pomemben del profesionalnega razvoja. Če se želimo izboljšati, si moramo na pošten način odgovoriti na vprašanja, kot na primer »Ali sem delo izpeljal najbolje kar sem lahko?«, »Sem vložil dovolj trudna?«, »Ali bi lahko kaj spremenil?«, »Ali sem dosegel zastavljene cilje osebne in poklicne?« …

Zato ideja o spodnjem vprašalniku.

20 vprašanj o šolskem letu, ki se ravno zaključuje. Na malce bolj igrivi podlagi, da ni vse tako resno, a vseeno imajo vprašanja svoj namen. Vzemite si minutko ali dve. Preberite vprašanja in razmislite. Naredite si končni zapis letošnjega šolskega leta - vtise, misli, občutke … Papir bo ostal kot spomin, a zapisano bo prineslo veliko več.

Vaša
(Za boljšo resolucijo - desni klik na sliko ter klik na "Odpri sliko v novem zavihku")






Ni komentarjev:

Objavite komentar