torek, 22. september 2015

Razmišljamo o svojih dejanjih in čustvih

Pred časom sem si ogledala risani film »Vrvež v moji glavi«. Na enostaven in zabaven način, so se dotaknili zanimive in hkrati težke teme.

Čustva nezavedno vplivajo na naša dejanja, predvsem pri otrocih. Malokdo, tudi kot odrasel, se zaveda in razmisli, zakaj določene stvari naredi oz. zakaj se obnaša na določen način.

Že nekaj časa nazaj sem si kupila čudovito knjigo – Čustvena inteligenca otrok. Knjiga je namenjena tako staršem kot učiteljem. Na enostaven način (s praktičnimi primeri ter socialnimi igrami) nas vodi od zavedanja čustev, obvladovanja čustev, čustvene samostojnosti, čustvenih-socialnih veščin do veščin za čustveno blaginjo.

Prelistajte jo. Super ideja za letni razredni projekt (tudi v podaljšanem bivanju).

Na to temo, sem oblikovala delovni list. Primeren predvsem za tiste »krizne« trenutke – ob neprimernem vedenju v razredu ali v prostem času.

Učencu, po »kriznem« trenutku, ponudimo možnost, da sam razmisli kaj je naredil narobe, kako se je pri tem počutil, kaj ga je gnalo k temu dejanju in kakšen bi bil boljši način reševanja njegovih težav.



Upam, da vam bo tale zapis v pomoč.

Delovni list »… razmišlja o svojem dejanju« lahko dobite na spodnji povezavi. Na voljo so vam tudi plakati iz zapisa "Naj ti bo v pomoč".


Vaša

Ni komentarjev:

Objavite komentar